Søg i denne blog

mandag den 1. september 2014

Magtens Korridorers Nebula-blik

Magtens Korridorer er et af mine danske favoritrockbands, selv om jeg godt kan blive lidt træt i ørerne af alle de usle og slidte eksistenser, der befolker deres tekster. Men skrive sange kan de, og de er heller ikke bange for at være højpandede. Jeg hørte en lille forsmag til deres næste skive, som kommer 22. september, og blev lidt overrasket over udtrykket "Dit nebula-blik" - i en dansk rocksang anno 2014. Det lugter ellers slemt af Tom Kristensens sene digte, men næh nej, Omvendt er jeg ret sikker på, at forsanger Johan Olsen er ret vild med Tom Kristensen. 

Og hvad betyder nebula? Egentlig troede jeg bare, at det betød tåge, altså dit tågede blik. På tysk hedder tåge Nebel, og ordet stammer - som så meget andet - fra Latin (Parentetisk kæphest: Genindfør latin i gymnasiet, goddammit!). Men jeg fandt ud af, at der også err en anden og mere brugt betydning nemlig "den sky af støv og gas, hvoraf Solsystemet dannedes. Nebulaen var oprindelig en del af en interstellar sky med en meget lav temperatur, ca. 10 K," som der står i Den Store Danske Encyklopedi. Og se - det give jo lidt mere dybde i billedet fra sangen.

Magtens Korridorer er i øvrigt ikke ene om at trække på en solid lyrisk tradition i sangskrivningen i stedet for endnu en gang hjerte/smerte. Der er ret mange gode sangskrivere hertillands, men mange er stadig i undergrunden. Jeg kunne godt forestille mig, at en eller anden har en blog, hjemmeside eller FB-side, som kredser om gode tekster med litterær værdi i ny dansk musik, men jeg kender den ikke. Hvis nogen ved noget, så bib mig. 

PS: Husk lige, at samme Tom Kristensens digte fra "Påfuglefjeren" blev udgivet på plade i de tidlige 70ere med Peter Thorup på vokalen. En klassiker! Fås på CD.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar